Hardy Brix

Art & Science Expedition to the High Arctic. Svalbard ved Hardy Brix

Art & Science Expedition to the High Arctic. Svalbard ved Hardy Brix 2016
Hardy Brix
KKArt
Pris: 200,00 incl. porto

I oktober 2015 var Hardy Brix sammen med 27 andre kunstnere og videnskabsmænd fra 14 forskellige lande på ekspedition med den tremastede barquentine  ”Antigva”.

Turen udgik fra Longyear byen på Svalbard. Deltagerne arbejdede med deres projekter, dels på skibet og dels på de mange landsætninger på øgruppen.

På rejsen udvekslede deltagerne løbende erfaringer og iagttagelser, ligesom de holdt oplæg for hinanden om deres arbejde.

De enestående landskaber med is gletsjere, det skiftende vejr og det specielle lys gjorde, sammen med det at være ombord på et så fantastisk skib, rejsen til en helt unik oplevelse.

CAPTCHA
Skriv venligst denne kode i feltet herunder.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

80° Nord - En rejse op i isen

Akvareller fra Svalbard 2009
Hardy Brix
Pris 125 kr + forsendelse og emballage

I juli måned 2009 var Hardy Brix på rundrejse med skib i Svalbard udsendt af KKArt for at male de landskaber, som han har kastet sin kærlighed på.

På en fjorten dages tur til Svalbard daler der en mængde akvareller fra malerens hånd. Det tager mellem to og ti minutter at male en akvarel, når man bare følger intuitionen og nuet: "Jeg kan da godt se landskaber for mit indre øje, og jeg kan også godt sidde og male en akvarel ud fra hovedet, men det har jeg ikke lyst til: Jeg vil være der. Det er enormt vigtigt for mig at se det, at være der og opleve det, jeg maler. Jeg har siddet i et allerhelvedes vejr og malet, hvor al maling var ved at regne væk. Og uanset om det er is eller regndråber eller sand fra vestkysten, så synes jeg det er spændende, at man kan se autenciteten som aftryk i billederne."
Og der er faktisk arktiske regndråber på nogle af billederne - dråberne på lærredet får malingen til at flyde ganske let ud - der er aftryk af vejr og vind, af naturen der hersker og det vilde uberørte land, landskaber der har stået urørte af mennesker i millioner af år. Hvert år kommer et nyt islag til, og igennem lagene af is kan man læse naturens egen historie om vind og vejr. "Det fascinerer mig, de her uberørte steder. Landskaberne afspejler den indre stemning som en slags spejling af sjælen. Jeg genkender mig selv her. Der er steder, der er så store, at man ikke kan begribe dem, og der er steder, der ligger lige foran dig, som du ikke kan se pga. af tåge og sne, og andre steder, der synes lige foran dig, men som i realiteten ligger uendeligt langt væk. Afstande er enorme, og størrelse giver ingen mening. Du kan simpelthen ikke bedømme afstande i de arktiske områder.

Nu er et udvalg af Hardy Brix's arbejder udgivet i ”80 ° Nord - En rejse op i isen”

CAPTCHA
Skriv venligst denne kode i feltet herunder.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.