Dristigt dansk design i Sydkorea

2019 markerede 60-året for de diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Sydkorea. I denne anledning blev 15 markante værker af danske kunsthåndværkere og designere fremvist på Cheongju Craft Biennalen i udstillingen ’Crafted Matter,’ kurateret af Ditte Hammerstrøm. 

Da Cheongju Craft Biennalen i Sydkorea i oktober 2019 åbnede deres Danmarkspavillion stod den danske designer og KKArtist Ditte Hammerstrøm i spidsen som kurator på udstillingen, som fremviste 15 værker af 17 danske kunsthåndværkere og designere. 

Udstillingen fremhævede diversiteten i dansk eksperimentelt kunsthåndværk og design, og hvert værk fremviste en helt særlig æstetik, med et fokus på hvordan håndværk raffineres gennem kunstneriske og manuelle processer. Her blev kreative og innovative ideer samt en tradition for at udforske æstetiske og sensoriske kvaliteter sat på højkant. Særligt for de 15 udstillede værker var også en manifestation af materialets potentialer, med et diverst materialevalg der indebar tekstil, træ, keramik, glass, beton og metal. 

Ditte Hammerstrøm, kurator:
"Det har været en fornøjelse at vise udstillingen i Korea. Korea har en lang fornem tradition for håndværk, det har derfor været interessant at vise lige præcis denne udstilling, hvor mange af værkerne udspringer af håndens arbejde med materialerne. Der har været en helt særlig opmærksomhed og forståelse for værkerne i Korea."

Billede: Den danske ambassade i Seoul.

Billede: Den danske ambassade i Seoul.

FAKTA:
Udstillingens kurator og KKArtist Ditte Hammerstrøm er selv industriel designer og er uddannet på Danmarks Designskole. Hendes værker sættes ofte i kontekst af en feministisk æstetik, og farve og tekstil spiller en stor rolle i hende arbejde. 

Cheongju Craft Biennale er en kunsthåndværk- og designfestival, der er blevet afholdt hvert andet år siden 1999. I 2019 udstillede i alt omkring 3000 kunstnere fra 60 lande på biennalen.

De udstillede kunsthåndværkere og designere på Danmarkspavillionen var: Anja Vang Kragh, Carl Emil Jacobsen, Cecilie Bendixen, Gitte Jungersen, Iben Høj, Isabel Berglund, Kasper Kjeldgaard, Katrine Borup, Kevin Hviid, Louise Campbell, Maria Koshenkova, Petra Dalström, Pettersen & Hein, Rasmus Fenhann og Wednesday Architecture.

Værkerne blev først udstillet sammen i en international kontekst under MINDCRAFT18 i Milano. 

Tags: