Hidden Places

Hirtshals Fyr og bunkers, 2010 - Hans E. Madsen

Hidden Places består af tre stedsspecifikke og publikumsinvolverende udstillingsprojekter. Hver udstilling er resultatet af et tæt samarbejde mellem to kunstnere, som begge arbejder med forskellige medier og benytter sig af varierende kunstneriske greb.

Hans E Madsen har i samarbejde med maleren Jette Wistoft Noyes lavet en udstilling, der tager afsæt i deres indtryk fra Hirtshals Fyr (fra 1863) og Hirtshals Bunkeranlæg (fra 2. verdenskrig).

I udstillingen udnytter kunstnerne de modsatrettede betydninger, der knytter sig til fyrtårne og bunkers. Hvor man almindeligvis forbinder fyrtårnet med lys og frit udsyn, så forbindes bunkeren med noget underjordisk, klaustrofobisk og truende.
Hans E Madsen har skabt en installation, der kan ses i sin helhed fra toppen af fyret, altså på lang afstand.

Statens Kunstfond

Hans E. Madsen er i forbindelse med udstillingen Hidden Places - Hirtshals Fyr og bunkers - blevet præmieret med kr. 50.000,00 af Statens Kunstfond for lysinstallationen ved fyret.

I begrundelsen for præmieringen hedder det:

"Hans E Madsen har skabt en poetisk og underfundig lysinstallation spredt ud over et landskab nedenfor Hirtshals Fyr, der medfører, at man skal op i fyrtårnets top for at se installationen i sin helhed, så lyset paradoksalt nok kun kan ses fra det lystårn, der normalt selv udsender lys

Lysinstallationen består af et antal rosetstillede, violette lysstofrør placeret rundt
omkring i klitlandskabet, der tankevækkende minder om et futuristisk signal eller landingslys,
der sendes fra jordoverfladen ud i verdensrummet."

Tags: